Säsongen 2023
Publicerad: 13.11.2023 22:12

Säsongen 2023

En fin säsong 2023 har vi bakom oss! Detta var även första säsongen vi spelade 8 v 8, från föregående 5 v 5. Så här blev det att lära sig spela på ett lite annorlunda sätt och med lite nya regler, såsom offside.

Vi har tränat på konstgräs under vintern och våren, och under sommaren har vi tränat på äkta gräs.

Under våren kom även några nya spelare med, så vi har under säsongen varit 16 glada pojkar som spelat tillsammans 😄

Säsongens första cup blev VPS cupen som spelades i mitten på april. Det blev även första matcherna med 8 v 8 upplägget. I vissa matcher fick vi kämpa hårt om bollen, i andra matcher var det mera flyt och vi fick visa vad vi lärt oss om hur man spelar 8 v 8. En bra cup att starta med!

Ett miniträningsläger vid Norrvalla i maj var mycket uppskattat av både pojkarna och lagledningen! Där hade vi bland annat träning, träningsmatch och genomgång av kommande säsong.

Dagen avslutades med pizza vid Tesses café, självklart även det mycket uppskattat 😃


Genomgång av offside regler vid Norrvalla lägret.

Under hela sommaren har vi deltagit i både distriktsserien och i Juniorcupen var vi fått spela mot lag från närregionen samt lag som funnits ett par timmars körtid bort. Många fina matcher har vi spelat i dessa, både i solsken och spöregn. Och så har vi även fått prova på att spela på fotbollsplaner fulla med vattenpölar, det var minsann en ny upplevelse 😅 ni kan ju gissa hur pojkarna såg ut efteråt!


Uppvärmning inför distriksseriematcher.

Wasa Football Cup har vi traditionsenligt deltagit i och nytt för detta år blev Eloturnaus i Hyvinge. Lite kämpigt hade vi det i WFC, men destumera flyt i Eloturnaus! Ni får läsa mera om den turneringen i ett skilt inlägg så småningom.


Diplomutdelning efter Wasa Football Cup.

Säsongens sista cup bestod av Norrvalla Cup i september. Vi deltog med två lag med spelarförstärkningar från P14. Vi spelade riktigt fina matcher i denna cup och båda lagen fick fina placeringar! Att vi dessutom fick spela i värme och solsken en av dagarna, är relativt ovanligt i denna cup!


En tredje plats för ett av laget i Norrvalla Cup, femte plats för det andra. Superbra jobbat av båda lagen!

Säsongsavslutningen blev likt förra året med barn-föräldramatch, som slutade lika. Månne pojkarna klår föräldrarna nästa år? Efter detta blev det övernattning tillsammans för laget och tränarna🤩 Ett bra sätt att lära känna varandra och ha roligt tillsammans även utanför planen. Gemenskapen stärktes ytterligare med detta upplägg!

Nu ser vi framemot kommande säsong, som faktiskt i detta skede är igång med träningar redan 😊

Klubbens senaste