Urheilukeskus, Vaasa

BK-48:s futsal-herrar ångar på i division 4

BK-48 stod som matchvärd denna tidiga söndagsmorgon.

VFU (Vaasa Futsal United) gästade med två lag och först på tur var VFU (det andra laget heter VFU Allstars).

Matchen började jämt med chanser i båda ändorna av planen. Det var ändå BK:s andra kedja med Viljam "Viltso" Laurila, Andreas Norppa, Miika Moisio och Teodor Sjölund som inledde friskast. Redan efter 1:32 på klockan fick Viltso bollen av Norppa på vänsterkanten och placerade snyggt bollen förbi målvakten.

Första kedjan med Ville Huuhka, Robin Carlson, Jonathan Carlson och Oskar Lillrank fick inte riktigt kuggarna att klaffa inledningsvis och VFU-kvitteringen kom till följd av ett inspel från vänster som styrdes in nära Andrée Eriksson som troget vaktade BK:s mål idag. Efter 10 minuter spelade började det funka för första kedjan som gjorde 3 mål inom loppet av 1 minut. Först var det en inövad variant från hörna som bar frukt. Robin gjorde snett inspel till Jonathan som hade tomt mål att placera bollen i mål. 3-1 kom efter en dribbling av Robin, en skottfint på vänster kant, en sidoförflyttning och skott nere i vänstra krysset ställde hela VFU-försvaret totalt. Även Ville ville vara med i leken och gjorde ett grymt snyggt mål efter att ha fått bollen av Oskar mitt på planen, drivit fram i mitten och placerat bollen mellan två backar och upp i krysset bakom den chanslösa målvakten.

Luften gick helt ur VFU som lyckades undkomma första halvleken med 4-1 underlag. Andra halvlek blev dock något som VFU helst glömmer. Det började med att Ville kom fri med målvakten och kunde passa till Robin som bara kunde sätta in bollen i tomt mål. I nästa byte var Ville i farten igen och efter en tilltrasslad situation kunde han på retur av Miikas skott sätta ett skott i stolpen och sedan på andra returen i mål. Miika var framme på vänsterkanten stunden senare och på passning av Ville placerade han in 7-1.

Det blev slappt i försvaret och ren Hawaii-futsal efter detta. VFU fick en klen tröstreducering, men sedan var det igen dags för BK-lekstuga. Robin frispelade Jonathan som gjorde inga misstag och 8-2. Samme man var framme då Ville dundrade en skottpassning mot mål. Jonathan styrde bollen med klacken mellan benen på målvakten.

Detta tyckte nog målvakten fick vara nog. Efter att tidigare i matchen visat tendenser på anfallsvilja deltog han allt mer i offensiven. Detta fick han betala för då både Robin och Ville fick lobba in bollar från egen planhalva på passning av Andrée båda gångerna. Mellan dessa mål reducerade nog VFU, men utan större glädjerop.

Viltso fick en passning av Ville längs med höger kanten och drog genast till med ett skott som gick in bakom målvakten. Snyggt mål, men med tanke på att det var 12-3 så jublade vi lite mindre. Jonathan och Robin gjorde repris på hörnan från första halvlek och det stod 13-3. 3 sekunder senare bröt Robin avsparken och spikade kistan med 14-3.

Det var ett ovärdigt avslut för VFU på en annars stark inledning.

Inkommande helg (på söndag 9.2) avslutas säsongen med 2 matcher i Kauppis (Vamia, bakom Vasa bowlinghall).

16:40 BK-48 - Ponnistus 2
17:50 Sisu - BK-48

Bästa läktarplatserna är ännu lediga, VÄLKOMMEN!

Statistik

14 - 3

VFU
(4-1)
1'MaaliLaurila Viljam
1'MaalisyöttöNorppa Andreas
9'MaaliCarlson Jonathan
9'MaalisyöttöCarlson Robin
10'MaaliCarlson Robin
10'MaalisyöttöCarlson Jonathan
10'MaaliHuuhka Ville
10'MaalisyöttöLillrank Oskar
15'MaaliCarlson Robin
15'MaalisyöttöHuuhka Ville
18'MaaliHuuhka Ville
18'MaalisyöttöMoisio Miika
19'MaaliMoisio Miika
19'MaalisyöttöHuuhka Ville
20'MaaliCarlson Jonathan
20'MaalisyöttöCarlson Robin
22'MaaliCarlson Jonathan
22'MaalisyöttöHuuhka Ville
24'MaaliCarlson Robin
24'MaalisyöttöEriksson Andre’e
27'MaaliHuuhka Ville
27'MaalisyöttöEriksson Andre’e
28'MaaliLaurila Viljam
28'MaalisyöttöHuuhka Ville
29'MaaliCarlson Jonathan
29'MaalisyöttöCarlson Robin
29'MaaliCarlson Robin