VFU Allstars - BK-48 BK-48 Futsal   6 - 6

Urheilukeskus, Vaasa

Målrikt när BK-48 Futsal tog emot VFU Allstars

Efter utskåpningen av VFU var det nästa lag i föreningen VFU Allstars som stod på tur i matchschemat.

Denna match blev en betydligt jämnare tillställning med en ställning som böljade från och till. VFU fick bättre start på matchen och spräckte nollan redan efter bara några sekunder av matchen. BK gjorde snabb replik på målet och kvitterade från en hörna av Ville Huuhka. Miika Moisio styrde in inlägget.

VFU kopplade åter greppet med 2 snabba mål. En reducering av Ville Huuhka efter ett enkelt väggspel med Robin Carlson från inspark. Ville hittade en liten lucka mellan försvararna och bakom målvakten. BK jagade kvittering resten av första halvlek med några farliga chanser. Även VFU hade chans att utöka sin ledning.

I andra halvlek kom en ordentlig forcering av BK som började med en kvittering från en hörna slagen av Robin Carlson. Teodor Sjölund stegade fram från sin mittbacksposition och prickade in ett hårt skott mellan benen på VFU-målvakten. BK gick också upp i tvåmålsledning. Det första målet var ett snyggt kombinationsspel som började med att Ville Huuhka breddade ut till Jonathan Carlson på kanten. Ett hårt och lågt inspel kom fram till Robin Carlson som kunde placera in ledningsmålet på första beröring. Det följande målet kom då Jonathan sulade bollen åt Ville som fick in bollen från vänster under målvakten.

VFU reducerade med ett långskott som gick in vid stolproten.

BK gick igen upp i tvåmålsledning efter ett fint samarbete mellan Ville Huuhka och Robin Carlson från inspark på höger kant. Ville passade kort till Robin som höll i bollen, passade tillbaka till Ville som drog en fint, chipade bollen över benet på motståndaren så att Robin kunde slå en låg volley bakom målvakten vid nedre vänstra stolproten.

Tyvärr lyckades inte BK hålla ledningen. Med mindre än 3 minuter kvar kom reduceringen och med mindre än 20 sekunder kvar kvitterade VFU med målvakten ute.

Poängförlusten innebär att BK måste vinna sina två resterande matcher medan Ruutupaidat måste tappa poäng i Härmä mot något av KJV-lagen för att BK ska kunna gå segrare ur division 4.

Inkommande helg (på söndag 9.2) avslutas säsongen med 2 matcher i Kauppis (Vamia, bakom Vasa bowlinghall).

16:40 BK-48 - Ponnistus 2
17:50 Sisu - BK-48

Bästa läktarplatserna är ännu lediga, VÄLKOMMEN!

Statistik
VFU Allstars

6 - 6

(3-2)
1'MaaliMoisio Miika
1'MaalisyöttöHuuhka Ville
12'MaaliSjölund Teodor
12'MaalisyöttöCarlson Robin
20'MaaliCarlson Jonathan
20'MaalisyöttöCarlson Robin
22'MaaliCarlson Robin
22'MaalisyöttöCarlson Jonathan
23'MaaliCarlson Jonathan
23'MaalisyöttöCarlson Jonathan
25'MaaliCarlson Robin
25'MaalisyöttöHuuhka Ville