Stark inledning på höstsäsongen
Publicerad: 06.08.2021 00.00

För BK:s pojkar födda 2008 har höstsäsongen dragit igång i division 1. I första matchen stod Närpes Kraft för motståndet. Senast lagen möttes, i vårsäsongens första match, åkte BK på en brakförlust. Nu var pojkarna taggade på att spela en bättre match och tränarna lyfte fram att spelarna ska göra snabba och bra avslut för att få till fler mål än under vårsäsongen. Matchen var jämn från start till slut. Pojkarna kämpade i varje duell, skapade många vassa chanser, men målen uteblev i första halvlek. De chanser motståndarna skapade kunde Hugo i målet i slutänden rädda.

Tränarnas budskap i halvtid var att fortsätta skapa chanser, bollen skulle nog förr eller senare gå in i mål, och i 55 minuten gick bollen äntligen in i mål då Robin satte in den och ställningen stod 1–0 till BK. BK fortsatte pressa och stod för flera målfarliga chanser. Motståndarna hade flera chanser under återstoden av matchen men 1–0 stod sig till slutsignalen efter ett mycket uppoffrande spel. Ibland räcker det med ett mål för vinst!

I höstsäsongens andra match ställdes BK mot vårsäsongens vinnare, Virkiä från Lappo. Matchen under vårsäsongen avbröts pga. åskväder i Lappo efter sju minuters spel. Utgående från de minutrarna och att Virkiä spelat starkt under hela vårsäsongen visste vi att det skulle bli en hård kamp. Målet pojkarna satte för matchen var att göra mål och att vinna – högtställda mål!

Matchen körde igång med högt tempo. Båda lagen pressade hårt och skapade målchanser. BK kom närmast mål med Dantes ribbträff som tyvärr landade framför mållinjen istället för i målet. Matheo gjorde flera fina räddningar i målet bland annat genom att slänga sig fint för att stoppa bollen innan mållinjen. Just innan halvtid fick motståndarna till ett skott just utanför straffområdet som deras spelare placerade snyggt, och otagbart för Matheo. I ställningen 0–1 gick lagen till pausvila. Budskapet från tränarna var det samma som i matchen mot Kraft: Fortsätt skapa målchanser, bollen går nog in till sist. Därtill skulle BK-spelarna låta bollen rulla inom laget för att trötta ut motståndarna som var i farten med få bytesspelare.

Pojkarna hade helt klart lyssnat på tränarna i pausvilan, bollen spelades mellan egna spelare och man skapade målchanser, vilket också ledde till att Robin i 37:e minuten kunde sätta in bollen i mål, och matchen var utjämnad till 1–1. Robin tog fart från hörnflaggan och fintade bort några motspelare innan han sköt bollen mot mål med skruv. Virkiäs målvakt nuddade i bollen men kunde inte rädda den. Hugo var bra med i situationen och kunde vid behov ha satt in en retur. BK fick en tändning och jagade ytterligare mål. I 43:e minuten satte Robin in ett inlägg mot mål där Hugo kunde ta emot bollen och styra in den i mål till 2–1. Ledningen stod sig till slutsignalen även om motståndarna pressade men inte lyckades skapa alltför vassa målchanser, vilket även ledde till en viss frustration hos deras spelare. För lagledningen och publiken var det många nerviga minuter. Pojkarna har bjudit på två riktiga nagelbitare så här in inledningen av höstsäsongen!

Höstsäsongen fortsätter för laget med ytterligare en hemmamatch nästa vecka då LBK står för motståndet.