Esittely
Ottelutilastot
BK-48 BK-48 - Black Islanders
2020 - Herrlaget - Kutonen
Klo 19:30 NYA Ehnvallen, Gerby
6
Jul

Vinst igen för BK-48s herrar!


Det gick resultatmässigt som vi planerat! Nollan höll ytterligare en match och vi tog återigen 3 viktiga poäng. Black Islanders fick en tuff dag och matchen blev en transportsträcka som slutade 5-0 till BK.

Innan matchen var det skyfall över Nya Ehnvallen men ett litet uppehåll gjorde att publiken till sist hittade till sina platser. I detta mildare väder blev det inte lika stor uppslutning som mot Malax IF, men 80 personer är aldrig fyskam på denna nivå.


Matchen fick inget lika tidigt mål idag, som mot Korsholm. Det var efter en tilltrasslad situation i straffområdet som Atte Sparv hittade Robin Carlson i hörnet av straffområdet. Robin placerade bollen med ett kallt preciserat avslut mot bortre bakgaveln (14’) (se bild nedan).

Andra målet kom ganska snabbt efteråt då samme Carlson friställdes med målvakten. Skottet gick under målvakten och i stolpen och returen var Walter snabbt framme på och petade in (17’) (se bild nedan). Efter 2-0 kom flera chanser att punktera matchen, men sen hände det väldigt lite resten av halvleken. Bollinnehavet var ca. 70/30 till BKs fördel.

Andra halvlek fick BK igen lite nytändning. Walter pangade in ytterligare ett mål efter ett exceptionellt förarbete av Kaj Riska. Kaj gjorde en enkel sidledespassning framför målet och Walter prickade i tomt mål (48’).

Kaj var stunden senare på hugget igen och stod på tur att göra mål efter en fin genomskärande passning av Oscar Sundman (57’).
Kimi Palenius fick även idag göra ett ”trademark Kimi”-mål. Ett inlägg från Christian Bäcklund gick via målvaktens fumlande händer och föll ner framför Kimi som steg baklänges på bollen med klacken och den sprätte i mål utan att nå nätmaskorna men ändå tillräckligt långt över mållinjen (81’). Svårare än så är inte fotboll.


Nu blir det en paus i matchschemat och serien fortsätter sen för BKs del med en riktigt intressant bortamatch den 24.7 mot en av de två? obesegrade motståndarlagen, Norrvalla FF/2. Ännu i höst blir det 7 matcher varav 4 hemma. Bland annat sista matchen för säsongen spelas hemma 14.9 mot Vävi, som är det andra obesegrade motståndarlaget hittills.

Text: Robin Carlson (för nu har Malte ryckt in i militären)
Bild: Gunilla Carlson

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
BK-48 5 - 0
(2-0)
14' Mål Carlson Robin

14' 1. målgivande passning Sparv Atte

17' Mål Kronqvist Walter

17' 1. målgivande passning Carlson Robin

48' Mål Kronqvist Walter

48' 1. målgivande passning Riska Kaj

57' Mål Riska Kaj

57' 1. målgivande passning Sundman Oscar

81' Mål Palenius Kimi

81' 1. målgivande passning Bäcklund Christian
Mera nyheter
Herrlaget
«  November   »
Kategorier