Vinster mot Laihian Luja i distriktsserien
Publicerad: 14.08.2019 00.00

Distriktsserien fortsatte i dag med matcher mot Laihian Lujas två lag, P08 och P09. Tidigare i somras spelade vi oavgjort mot P08 och vann med 5-1 över P09-laget. Vi inledde starkt mot 08-laget och Lukas gjorde matchens första mål. Strax därefter fick Robin K sätta in 2-0 och en stund senare även 3-1. Före pausen reducerade motståndarna till 3-2. Tempot var inte så högt och pojkarna hade svårigheter med att röra sig och söka ytor att spela och passa på. Tränarna poängterade i pausen att laget måste få igång spelet genom att röra sig snabbare och mera på planen. Pojkarna skulle aktivt söka sig lediga och spelbara när en spelare i det egna laget hade bollen. Pojkarna lydde och skruvade upp tempot rejält. Hugo fick göra 4-2 men en stund senare kontrade Luja och reducerade till 4-3. Efter det tog BK över spelet och Alex och Frej fick dundra in mål efter mål. Pojkarna hittade verkligen passningsytorna och spelade fram många fina mål. Speciellt fin passning gav Dante åt Alex i slutet av matchen. Slutställning blev 9-3.

I kvällens andra match stod Laihias 09:or för motståndet. Redan i den första spelminuten slog Robin E en fin hörna som Hugo kunde nicka in efter att Lukas jobbat bra framför målvakten så Hugo hade fritt fram att nicka in bollen. Nästa mål kom också efter en hörna där Elia till slut kunde skjuta in bollen från backposition. Sedan tappade vi bollen på mittfältet och kontringen ledde till 2-1. Men före paus fick vi en frispark utanför straffområdet som Nixu snyggt lade mot bakstolpen och Hugo tog hand om returen och placerade in 3-1. Efter pausen blev det hand på en motståndare i straffområdet och Robin E lade en fin straff som gav oss en trygg 4-1-ledning. Pojkarna fortsatte trots det att skruva upp tempot och nu fanns det verkligen en vilja att pressa, ta bollen och anfalla med ett fint spel. Många situationer var farliga och laget spelade mycket fin fotboll. Alex gav en drömpassning åt Hugo framför mål i ett av anfallen vilken han förvaltade fint och ställningen var 5-1. Sedan gjorde Alex ännu 6-1 och sedan Frej 7-1 på en fin passning av Hugo.

Laget visar match efter match hur vår egen spelstil verkligen börjar sitta och spelet flyter på bra. De vågar hålla i bollen även om de är pressade av motståndaren och ger varandra fina passningar. Även fasta situationer ger farliga mållägen och ofta också mål. Det är roligt att se hur fint samarbete de har och hur de hittar varandra på plan. Vinterns och vårens träning ger verkligen resultat. Det är roligt för tränarna att se att de också tar till sig tips och instruktioner under matcherna. Dessutom har vi trogna fans som höjer stämningen bredvid planen. Hoppas hösten fortsätter lika härligt i fotbollens tecken.

I det här skedet av säsongen kan det även noteras att samtliga spelare i laget har gjort minst ett mål i sommar - strongt av pojkarna!