Juniorcupen fortsatte efter sommaruppehållet
Publicerad: 13.08.2019 00.00

Tisdag 6 augusti samlades laget i Vörå för att fortsätta kämpa om viktiga poäng i grundserien i Juniorcupen. Dagens motståndare var I-JBK och Kuffen.

I-JBK inledde matchen med stort bollinnehav och BK fick inte grepp om det egna spelet. Motståndarna gick upp i en 2-0-ledning, även om det i samband med det andra målet var mycket tveksamt om bollen var över linjen. Efter det andra målet vaknade spelarna bättre till och skapade några chanser. Innan halvleken var slut reducerade Alex till 2-1.
I pausen lyfte tränarna fram att laget skulle hitta sitt eget spel, att spelarna ska vända sig rätt mot bollen och göra sig spelbara. Spelarna lyckades bättre med detta i den andra halvleken. BK både kvitterade och gick till en 3-2-ledning med mål gjorda av Alex, men spelet svängde i flera omgångar, och motståndarna kvitterade till 3-3 innan Alex gjorde 4-3. I slutet kunde motståndarna kvittera än en gång innan slutsignalen ljöd. Matchen var just så där pirrig som flertalet matcher mot I-JBK sett ut under säsongen. Oavgjort var ett rättvist resultat med tanke på hur matchen levde och svängde.

Efter en kort vila var det dags för dagens nästa match, i vilken Kuffen stod för motståndet. Senast lagen möttes tog BK en jättevinst men den här matchen kom att se helt annorlunda ut. Genast från början hade BK spelet men Kuffen fick farliga kontringar som Alex i målet kunde rädda om inte spelarna på planen brutit kontringen tidigare. Till matchvila gick BK med en 1-0-ledning efter att Eeli gjort mål på en retur. I pausen sa tränarna att spelarna skulle fortsätta med samma spel så skulle nog tillfällen att göra mål också komma.
I andra halvlek fortsatte BK att ha kontroll på spelet med stort bollinnehav. Alex och Robin E drygade ut ledningen till 3-0. I slutet av matchen fick Kuffen några chanser och kunde vid en av dem sätta in bollen bakom BK:s målvakt. Slutresultatet skrevs 3-1 till BK, vilket betyder att med två matcher kvar har laget ännu inte förlorat en match i Juniorcupen i år.