Vinster i Juniorcupens sista gruppspelsmatcher
Publicerad: 13.08.2019 00.00

Första skoldagen var också matchdag för pojkar födda -08. De två senaste åren har vi haft match samma dag som skolstarten och de har varit fyllda av förluster. Så det var ett nervöst gäng som ville svänga på trenden i de sista matcherna i Juniorcupen före finalmatcherna. Motståndarna var VPS-j och Norrvalla.

Efter uppvärmning pratade vi igenom dagens taktik och vad pojkarna skulle fokusera på. Vi försökte också poängtera att det inte spelar någon roll om vi vinner eller förlorar så länge både spelare och tränare är nöjda med lagspelet och insatserna.

Laget inledde starkt mot Norrvalla och tog ganska snabbt ledningen i matchen efter ett fint mål av Hugo. Strax därefter vann Ted bollen på mitten av plan och kunde ta sig hela vägen fram till mål för att utöka ledningen till 2-0. Alex och Henry dundrade in 3-0 och 4-0. Just före paus blev Hugo fälld i straffområdet och Alex satte lugnt och säkert in 5-0. I pausen poängterade ändå tränarna att det gäller att fortsätta spela och öka tempot. Tränarna ville att spelarna skulle fokusera på fina passningar och fint samarbete. Sagt och gjort. Hugo, Alex och Adrian hann göra mål innan matchen var slut och slutsiffrorna skrevs 8-2.

Efter en mycket kort paus var det dags att ta sig an VPS-j. Vi visste att de var revanschsugna efter förlust tidigare i sommar och det visade sig genast från start att tempot skulle bli högt. VPS-j lyckades göra 1-0 efter att våra spelare inte riktigt fick spelet att fungera och inte hängde med i deras snabba passningsspel och fina finter. Men efter att ha fått tag om spelet och hittat en växel till kunde vi kvittera till 1-1. På en hörna kunde sedan Robin E nicka in 2-1. Ted fick jobba i målet och gjorde fina räddningar. I pausen uppmuntrade tränarna laget till att försöka hitta ytorna och våga spela eget spel. VPS-j kunde kvitterade till 2-2 men Arons mål gav oss ledningen igen en stund in i andra halvlek. Med cirka 10 minuter kvar av matchen stod kvitterade motståndarna igen och ställningen var 3-3. Därefter lyckades VPS-j även göra 4-3.

Vårt lag lyckades i slutminuterna hitta den sista turboväxeln och pressade motståndarna hårt. Det gav utdelning och matchen var igen kvitterad, 4-4. Med cirka två minuter kvar gjorde Alex 5-4 och det blev en nervös väntan på slutsignalen. Motståndarna fick ännu ett anfall i slutet men Ted hämtade lugnt bollen från gräset bakom mål och till slut blåste domaren av matchen. Det var lyckliga pojkar som tackade domare, motståndare och fans.

Laget har nu spelat åtta matcher i Juniorcupen under sommaren och vunnit sju av dem och spelat en oavgjort. Laget gjorde 50 mål och släppte in endast 15 mål. I september väntar slutspel i cupen och det ser vi redan nu fram emot.