Umeå fotbollsfestival - dag 3
Publicerad: 27.07.2019 00.00

Kl 8 i morse stod pojkarna klara på plan för avspark för dagens första match i vilken Gammelstads IF stod för motståndet. I dryga 30 graders hetta hade pojkarna stundvis lite svårt att få det egna spelet att fungera, men så var motståndet även annat än tidigare i cupen. Pojkarna fick kämpa om bollen vilket gav utdelning i två gjorda mål, medan målvakterna Matheo och Ted höll nollan i varsin halvlek. Strongt av pojkarna i den tidiga och heta morgonen.

Även dagens andra match blev en svettig historia. Temperaturen var uppe i 33 grader vid 12-slaget då pojkarna mötte IFK Umeå Blå. Svetten lackade redan innan match, men när en lätt bris drog över Nydalafältet var det många som bara tyckte det var skönt. Även i den här matchen var motståndet tuffare än tidigare dagar. Pojkarna fick igång sitt eget spel och ledde efter första halvlek 3-0. De situationer motståndarna fick skötte våra målvakter. Motståndarna fick en straff i andra halvlek, som de till vår lycka sköt förbi, och när BK-pojkarna gjorde tre mål i andra halvleken också så ljöd slutresultatet 6-0.

Med en målskillnad på 30-0 går laget till den avslutande cupmatchen kl 8 i morgon på Nydalafältet. I kväll blev det dock Laserdome - svettigt värre även det! - och efter det hamburgare i centrum tillsammans med föräldrar och syskon som rest till Umeå - tack till alla som deltog, det gör vi igen!